Користь м’яса кролика

Всесвітньо відомий факт, що кроляче м’ясо – екологічно чистий продукт харчування. Організм кролика до семимісячного віку не приймає стронцій-90. Це продукт розпаду гербіцидів і пестицидів, за допомогою яких обробляють поля, щоб отримати високий урожай і захистити рослини від всяких захворювань і грибків.

Дієтологи стверджують, що регулярне споживання кролятини нормалізує обмін речовин. Кроляче м’ясо поживно, але містить мало калорій – близько 170 ккал в 100 грамах. Жиру – всього лише 9%.
М’ясо кроликів багате білками, ось чому воно корисне дітям, матерям, що годують і людям похилого віку. Рекомендується кроляче м’ясо і для тих, у кого харчова алергія, захворювання серцево-судинної системи, органів шлунково-кишкового тракту, печінки.

Користь кролятини в тому, що в ній немає жиру і холестерину, але вона смачна й поживна. Засвоюючись організмом людини на 90 відсотків, кроляче м’ясо є корисним для людей із зайвою вагою.
Склад м’яса по вітамінами та мінералами кроликів непорівнянний ні з яким іншим м’ясом. У ньому знаходиться вітамін С, вітаміни групи В, нікотинова кислота. З мінералів присутні фосфор, залізо, кобальт, марганець, фтор, калій – це говорить про те, що в м’ясі кролика міститься більше вітамінів, ніж в яловичині, баранині, свинині, тому воно так корисно. У кролятині майже немає солей натрію, ось чому її неможливо замінити при дієтичному харчуванні.